26 Ağustos 2010 Perşembe

İstanbul Fashion Week 2. Gün-Simay Bülbül

Bugün inanılmaz yoğun ve bir o kadar da doyurucu bir gündü..

Günün  İstanbul Fashion Week kısmında ise katılabildiğim ilk defile Simay Bülbül'e ait.. "Attarti Ana" ismnini taşıyan koleksiyonu için Simay Bülbül, gerçekten çok başılı bir çalışma yürütmüş..

Davetiyesinden, defileyi izlemeye gelen konuklara verilen hediyeye, defile müziğine, basın bültenine kadar tasarımlar dışında yürütülen süreç titizlikle düşünülmüş ve uygulanmış..Tasarımların güzelliği bir yana bu özen için de ayrıca bir alkışı hak ettiğini düşünüyorum Simay Bülbül'ün..

"Quoddam ubiquae, Quoddam semper, Quoddam ab omnibus, creditum est!" yani "Sihir her yerde, bütün dünyada.Bu bilinen bir gerçek, her zaman!" Koleksiyonun temasını oluşturan bu sözlerle, Simay Bülbül,  her şeyi gören, bilen; aydınlığın ve karanlığın, iyinin ve kötünün, zevkin ve acının ötesinde bir büyücü..O'nun gördükleri görünmeyen dünyada.Sadece büyü yapan değil, dönüşümü sağlayan kadın..Zamanlasınırlı bilincimizi zamanın ötesine geçiren, bizi sınırların ötesine, sınırsıza taşıyan bir güç.Sihir içimizde. Sihir kadında diyor..

İşte koleksiyondan fotoğraflar.. bakalım siz bu tasarımlara bakarken sihri hissedebilecek misiniz?:)






Hiç yorum yok: