24 Aralık 2010 Cuma

Galatamoda ve Elif Cığızoğlu


Galatamoda'ya gitme şerefine en sonunda nail olabildim :) 

Bu sefer yağmur ve soğuk sorununa harika bir çözüm bulunmuş, kapalı bir alanda rahatça gezebiliyorsunuz.. Bu Galatamoda'nın elbette artılarından..Özellikle de geçen kış ne kadar zor şartlarda geçtiğini gidenler hatırlar, soğuktan ve yağmurdan kafamızı kaldıramamıştık..

                       2009 Aralık Galatamoda'dan..
                   
      
Bununla birlikte maalesef her geçen sene bence Galatamoda'nın içeriğine verilen önem daha da azalıyor.. Stantlara baktığımda aynı elbiseler hatta bazı modacıların sadece burası için yaptığı, isimlerine yakışmayan elbiseler, 3 kişinin sığamadığı daracık stantlar ve sürekli bir mikrofon sesi..

Evet fiyatlar kesinlikle daha uygun ama sırf bu yüzden kaliteyi düşürmeye gerek var mı? Kişisel çabaların dışında eğer İstanbul bir moda şehri olsun istiyorsak kişisel menfaatlerin ötesinde biraz daha özenli olunması gerekli değil midir?

Özen demişken de Galatamoda 'ya en yakışan şekilde katılan isimlerden birinden bahsetmek istiyorum..Elif Cığızoğlu.. Kumaşlar kaliteli, dikişler özenli, modeller şık ve çokkk güzeldi..Genelde çok canlı renklerle çalışan Cığızoğlu, kumaş konusunda da cimri davranmamış ve ipek, ipek-krep, deri gibi kumaşlarla ithal kumaşları özgürce kullanmış Galatamoda koleksiyonunda..

Elif Cığızoğlu hakkında daha detaylı bilgiye http://www.elifcigizoglu.com/ adresinden ulaşabilirsiniz..

Sizleri aşağıda Elif Cığızoğlu ve tasarımlarından örneklerle başbaşa bırakmak istiyorum.. Daha fazlası için Galatamodayı son gününde kaçırmayın derim! :)









Sevgiyle kalın :)

2 yorum:

TurboDreams dedi ki...

Orada olmayı çok isterdim ama şuan İzmir deyim:( Bu birbirinden Güzel Fotoğrafları paylaştığın için teşekkür ederim :)

Unknown dedi ki...

Rica ederim :)